СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
СПЕЦИФИЧНОСТИ БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА
 

Спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”

Национална стратегија за младе до краја године

12. 08. 2014.

Министарство омладине и спорта оценило је да би требало створити услове да млади добију посао јер је то предуслов да се осамостале, заснују породице, организују слободно време и уживају у младости попут њихових вршњака из земаља ЕУ. Из Министарства су указали на значај Националне стратегије за младе, која ће, у сарадњи државе и омладине, а пре свега са Кровном организацијом младих Србије, бити урађена до краја године. Представници Министарства најавили су данас у Нишу, поводом обележавања Међународног дана младих, да ће запошљавање ове категорије становништва бити у фокусу активности.
 


Министарство је подсетило да је Европска унија прошле године усвојила пројекат „Гаранција европској омладини“ који омогућава младима да четири месеца након завршетка школовања или остајања без посла добију могућност да похађају радну праксу, усавршавање или преквалификацију у циљу запошљавања. С обзиром да је наша омладина ускраћена за бенефите тог програма јер земља још није чланица ЕУ, Србија ће својој омладини понудити слично решење заједно са Националном службом за запошљавање.

Најважнији циљ Министарства биће да омладину постави као приоритет свих државних ресора, најпре оних који се тичу запошљавања. Такође, како су навели у Министарству, биће уређен и систем канцеларија за младе, како би њихова улога била да младима обезбеде максимум услуга и сервиса у њиховим општинама и градовима, што ће омладини пружити више могућности у местима у којима су рођени. Велику важност ће имати и савети за младе, преко којих ће они бити укључени у доношење одлука у својим општинама јер се сваки план највише тиче њих и њихове будућности.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42