СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
СПЕЦИФИЧНОСТИ БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА
 

Спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”

Неопходна модернизација целокупног система спорта

28. 08. 2014.

Министарство омладине и спорта саопштило је медијима да Национална стратегија за развој спорта за период до 2018. године (даље Стратегија) поставља циљеве и ствара чврсту основу за будућност спорта у Србији. На јавној расправи о Предлогу стратегије у Новом Саду истакнуто је да су тим документом дефинисани развојни циљеви српског спорта у средњорочном периоду.
 


Циљ Стратегије је да се до 2018. године обезбеди широка доступност спорта за све генерације, унапреде дечји, школски и универзитетски спорт, настави развој спортске инфраструктуре и подигне број врхунских спортских достигнућа, нарочито на Олимпијским играма. Стратегијом и акционим планом који је прати, постављају се кораци који су неопходни да се највећи могући део становништва укључи у спорт и рекреацију и да се ове активности прихвате као део свакодневне рутине која им доноси добробит. Спорт деце и омладине остаје приоритет и убудуће, јер се на тај начин постижу две ствари – стварање добрих навика кроз развој рекреације и ширење базе будућих врхунских спортиста и потенцијалних освајача медаља. Као приоритет развоја српског спорта, истакнута је и помоћ спортским организацијама да постану у већој мери тржишно способне и да развијају менаџерске способности у погледу планирања и развоја.

У сегменту врхунског спорта, циљ је да се идентификују најталентованији спортисти Србије и да се повежу наука и пракса ради постизања врхунских спортских резултата. У области спортске инфраструктуре акценат је стављен на реконструкцију постојећих капацитета, а у случају изградње нових, давање максималне предности мултифункционалним објеката.

Разговори с представницима спортске јавности у оквиру јавне расправе о Предлогу националне стратегије за развој спорта за период до 2018. године поред Новог Сада, до сада су одржани и у Сомбору, Нишу и Крагујевцу, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42