СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
СПЕЦИФИЧНОСТИ БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА
 

Спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”

Напредак омладинске политике у Србији

15. 09. 2014.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Ненад Боровчанин разговарао је са делегацијом међународних стручњака који бораве у Србији са циљем евалуације стања и давања препорука за даљи напредак у области омладинске политике. Боровчанин је на састанку, одржаном у просторијама ресорног министарства, указао на то да ово министарство посвећује велику пажњу сарадњи са Саветом Европе, о чему говоре бројни заједнички организовани скупови.
 


Он је, у прилог овој тези, навео и чињеницу да млади из Србије предњаче у коришћењу могућности које им се нуде кроз европске омладинске центре у Будимпешти и Стразбуру, као и кроз Европску омладинску фондацију. Државни секретар је изразио задовољство због тога што је Еко центар у Сремским Карловцима међу пет акредитованих центара у Европи, што 70.000 младих користи европску омладинску картицу и што је Београд испратио регионални аутобус на туру током које су млади региона рекли снажно не мржњи и потврдили жељу да сарађују.

Према његовој оцени, из наведених разлога је експертска мисија и евалуација коју спроводи Савет Европе само још једна у низу активности које нашу земљу повезују на заједничком путу да младима у Србији буде боље и да живе квалитетније. Боровчанин је изразио уверење да су експерти добили довољно корисних информација које ће допринети што бољем прегледу стања у омладинској политици у Србији, као и да су млади и партнери са локала поделили све добре стране до сада урађеног, али и предлоге за унапређење ситуације.

Након посете нашој земљи, експерти ће сачинити извештај који ће бити представљен најпре на националном, а потом и на европском нивоу. Током званичне посете Србији, представници експертске мисије обишли су канцеларије за младе у Нишу, Кикинди и Смедереву.

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42