Специфичности буџетских корисника
 

Здравство

„Наказно тело не унаказује дух, али лепота душе краси тело.”
- Сенека
14.09.2023.

Радни однос на неодређено време свим запосленима у току Ковид пандемије

Према Закључку Владе од 31. августа 2023. године који се односи на запошљавање на неодређено време здравствених радника и сарадника ангажованих током Ковид пандемије, Министарство здравља Ребулике Србије интензивно предузима све активности из своје надлежности у циљу реализације овог закључка.
Све здравствене установе у Републици Србији обевештене су да до сутра, 15. септембра путем имејл адресе radnici.covid19@zdravlje.gov.rs доставе податке о здравственим радницима и сарадницима који су били ангажовани током ковид пандемије.
Комисијa Министарства здравља ће анализирати добијене податке и уклопити их у кадровске планове.

________________________________________________
01.09.2023.

Почела јавна расправа поводoм Нацрта закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства

Министарство здравља је, у сарадњи са Радном групом за измену регулаторног оквира за израду E-картона, припремило Нацрт закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства.
Јавна расправа поводом овог Нацрта почела је 28. августа и траје до 18. септембра 2023. године. Нацрт је доступан заинтересованој јавности преко сајта Министарства здравља, као и на порталу е-консултације.
Потреба за доношењем новог Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства јавила се сходно утврђеним приоритетима Владе Републике Србије, од којих је један и развој дигитализације у здравству.
По спроведеној јавној расправи, размотриће се сви пристигли предлози и у складу са тим, предложити најоптималнија решења у овој области.

________________________________________________
18.08.2023.

Одржан састанак представника Торлака и директора домова здравља

Ради разматрања нове и унапређења постојеће сарадње са Институтом за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ на пољима бактериолошке и вирусолошке дијагностике, алерголошке дијагностике и алерголошке терапије данас је одржан састанак представника Министарства здравља, Института „Торлак“ и директора домова здравља на територији Београда.
Циљ састанка био је разматрање могућности повећања броја здравствених услуга, пре свега на пољу дијагностике, алерголошке дијагностике и алерголошке терапије, које се могу обавити код изабраног лекара.

________________________________________________
31.07.2023.

У току је Јавна расправа о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама

Јавна расправа о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама одржана је у организацији Министарства здравља.
Анализа закона и прописа који уређују област менталног здравља наступила је након злочина који су се почетком маја догодили у ОШ „Владислав Рибникар” у Београду и Младеновцу.
Министарство здравља до 9. августа спроводи јавну расправу о припреми Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама. Установљена је неопходност промене законских оквира, како би држава имала ефикасне механизме за адекватно и правовремено реаговање.
Текст Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама објављен је на интернет страници Министарства здравља https://www.zdravlje.gov.rs/ и на порталу https://ekonsultacije.gov.rs/
Позивамо стручну јавност и све заинтересоване да учествују у расправи и својим коментарима и предлозима допринесу што квалитетнијем финалном нацрту закона, који је у интересу свих грађана. Коментари и предлози могу се доставити путем мејл адресе mentalnozdravlje@zdravlje.gov.rs.

________________________________________________
25.07.2023.

Уручени уговори у области здравствене заштите удружењима грађана

Министарство здравља уручило је укупно 27 уговора удружењима грађана којима су одобрена средства Министарства након спроведеног Јавног позива за финансирање пројеката за реализацију Програма 1802 „Превентивна здравствена заштита“.
У оквиру Пројекта 0010 „Унапређење доступности здравствене заштите ромској популацији“ у 2023. години уручени су уговори представницима 17 удружења грађана, док су у оквиру Пројекта 0012 „Подршка активностима удружења грађана у области здравствене заштите“ у 2023. години уручени уговори представницима 10 удружења грађана.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42