СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека
06.04.2020.

Инструкцијa о поступању установа социјалне заштите у време ванредног стања у вези са заштитом деце без родитељског старања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је данас Инструкцију о поступању установа социјалне заштите условима проглашеног ванредног стања изазваног пандемијом обољевања од вируса COVID 19, у заштити деце без родитељског старања.

Инструкцију прочитајте овде.

________________________________________________
06.04.2020.

Продужетак права породиљама које користе посебну негу детета које им истиче за време ванредног стања

Корисницима права на накнаду зараде за време посебне неге детета и остале накнаде по основу посебне неге детета којима право истиче 15. марта 2020. године и касније, право се продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.

Детаљно прочитајте овде.

________________________________________________
06.04.2020.

Помоћ у кући током ванредног стања

Од увођења ванредног стања јединице локалних самоуправа и Центри за социјални рад дужни су да обезбеде да се услуга помоћи у кући пружа корисницима у континуитету, уз предузимање адекватних мера заштите које се стандардно примењују у актуелној ситуацији (заштитне маске, дезинфекциона средства и сл.). Потреба за пружањем услуге помоћи у кући је додатно наглашена због забране изласка старијим лицима од 65 година.

Због уведене забрана кретања, обавеза јединица локалне самоуправе и центара за социјални рад је да код Полицијске управе обезбеде и дозволе за кретање герантодомаћица, личних пратиоца и персоналних асистената.

________________________________________________
02.04.2020.

Ангажовање додатних радника у установама социјалне заштите

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања омогућило је додатно ангажовање кадрова у свим установама социјалне заштите на територији целе Србије.

Имајући у виду повећани обим посла, смештајне капацитете, број корисника, као и број тренутно запослених, упражњених места за ангажовање лица на привремено повременим пословима сваке установе, омогућено је додатно запошљавање 199 неговатељица, 53 медицинске сестре, 4 медицинска техничара, 3 лекара и 16 радника обезбеђења.

Сви заинтересовани који испуњавају критеријуме, могу да пошаљу своје пријаве на мејл адресу установe у којој конкуришу.

Списак свих установа можете преузети овде.

________________________________________________
02.04.2020.

Поступање установа социјалне заштите у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутило је свим јединицама локалних самоуправа и АП Војводини допис о даљем поступању у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом SARS-CoV-2.

Обавезно је да се најмање једном у седам дана изврше периодичне дезинфекције простора око свих приватних и државних установа социјалне заштите за смештај старих, одраслих, инвалидних лица и деце на територији јединица локалне самоуправе и АП Војводине.

Јединице локалне самоуправе и АП Војводина у обавези су да једном седмично Министарству шаљу и извештај о предузетим мерама.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42