СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека
20.03.2019.

Потписан Меморандум о сарадњи са Међународним центром за очување и истраживање културно - историјског наслеђа Источне Европе „Меморијал“

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписало је Меморандум о сарадњи са Међународним центром за очување и истраживање културно - историјског наслеђа Источне Европе „Меморијал“. Сарадњом са „Меморијалом” додатно ће се унапредити учествовање у активностима које су повезане са историјским догађајима у очувању сећања на учеснике и жртве Другог светског рата.
Потписивање Меморандума има за циљ да се афирмишу принципи антифашизма, разумевања и сарадње и да се покаже високи степен друштвене одговорности истовремено чувајући сећање на страдале током свих оружаних сукоба и обезбеђујући достојанствено место у друштву за њихове потомке.

________________________________________________
19.03.2019.

Унапређење положаја особа са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије потписало је уговоре о додели средстава на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у 2019. години са 34 савеза удружења особа са инвалидитетом. За ту намену издвојено је приближно 266 милиона динара из буџета, што је 26 милиона више у односу на 2018. годину.
Брига о особама са инвалидитетом и унапређење њихових услова живота био је и остао приоритет рада Министарства у складу са могућностима државе.

________________________________________________
14.03.2019.

Наставак инспекцијских надзора у установама социјалне заштите

Инспектори социјалне заштите и инспектори рада у наредном периоду наставиће са спровођењем инспекцијских надзора у установама социјалне заштите за домски смештај.
Циљ инспекцијских надзора је контрола остваривања права корисника, услови и стандард за пружање услуга домског смештаја и примена стручних процедура у установама социјалне заштите.
Запосленима ће бити пружена стручна подршка од стране Републичког завода за социјалну заштиту, а извештаји инспекцијских надзора, са фотографијама затеченог стања у установама, биће редовно објављивани на сајту ресорног министарства.
Списак планираних инспекцијских надзора можете погледати овде.

________________________________________________
08.03.2019.

Потписан Програм достојанственог рада за период од 2019. до 2022.

У циљу остваривања највиших радних стандарда и стандарда социјалне заштите потписан је Програм достојанственог рада за период од 2019. до 2022. године, који предвиђа заједничке акције Владе, социјалних партнера и Међународне организације рада. Тим поводом је основан и Координациони тим састављен од еминентних стручњака из различитих области и чланова Владе Србије. Сви актери спровођења Програма имају заједничку интенцију стварања развијене Србије која ће бити по мери свих грађана.
Надлежно министарство ће кроз предлоге за измене старих закона, обезбеђивање преквалификација и доквалификација, као и спречавањем рада на црно наставити да се активно бави унапређењем положаја радника.

________________________________________________
07.03.2019.

Закон о осигурању у случају повреде на раду

Закон о осигурању у случају повреде на раду биће донет током ове године на предлог синдиката. Сваки радник, без обзира да ли је његов послодавац приватник или држава, мораће да буде осигуран. Инспекцији рада неопходно је више инспектора, како би инспекцијски надзор био спроведен у адекватном обиму.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42