СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Јавна предузећа

„Ко иде исправним путем, лако ће добити следбенике, јер добро је у свим људима само му треба дати подстрека.”
13.10.2014.

Дефинисање jасног оквира рада jавних предузећа

Jавна предузећа имаjу озбиљне проблеме и морамо констатовати да послови коjе jе држава поверила некима од њих не иду потребном динамиком, саопштио jе медијима министар привреде Жељко Сертић. Oн jе рекао да ће се због тога у наредном периоду реализовати низ активности, коjима ће бити дефинисан прецизан и jасан оквир како да раде та предузећа, шта jе њихов главни задатак и шта ће држава очекивати од сваког поjединачно.
» детаљније «

________________________________________________
01.10.2014.

Ускоро представљање плана за јавна предузећа

Министар привреде у Влади Републике Србије Жељко Сертић најавио је да ће ускоро бити објављен план за јавна предузећа, који ће регулисати правце и оквире за њихов рад. У сваком јавном предузећу има места за уштеде и ефикасније пословање, оценио је министар и поручио да ће плате у јавним предузећима ускоро бити формиране у складу са резултатима рада.

________________________________________________
01.10.2014.

Подршка Светске банке у завршетку реструктурирања предузећа

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је са делегацијом Светске банке, коју су предводили шеф канцеларије те банке у Србији Тони Верхеијен и директор Глобалне праксе за трговину и конкурентност (GTCDR) Сесил Фруман. Представници Светске банке изразили су задовољство током реформи које се спроводе у Србији, као и спремност да подрже завршетак процеса реструктурирања предузећа кроз спровођење програма решавања вишкова запослених и редизајнирање посебних мера за ову категорију лица.
» детаљније «

________________________________________________
15.08.2014.

Формирање комисиjа за предузећа у реструктурирању наредне седмице

Информације чиме располажу предузећа у реструктурирању и какве су им шансе за опоравак могуће jе очекивати за месец-два, након што посебне секторске комисиjе, коjе ће бити формиране током наредне седмице, сагледаjу комплетну слику тих предузећа, саопштили су на конференцији за штампу представници Савеза самосталних синдиката Србије.

________________________________________________
01.08.2014.

Најављене Измене закона о јавним предузећима и Закону о стимулисању инвестиција

Mинистaр приврeдe и в.д. министрa финaнсиja Душaн Вуjoвић изjaвиo je дa ћe Држaвнa рeвизoрскa институциja (ДРИ) бити глaвни судиja кojи ћe спрoвoдити кoнтрoлу у упрaвљaњу jaвних прeдузeћa, штo ћe бити рeгулисaнo Зaкoнoм o jaвним прeдузeћимa кojи je слeдeћи нa рeду зa усвajaњe у сeту рeфoрмских зaкoнa Влaдe. Mинистaр je рeкao дa ћe и пaрлaмeнт бити укључeн у кoнтрoлу рaдa jaвних прeдузeћa и дa ћe ти прeдлoзи бити у цeнтру зaкoнa кojи Влaдa тeк припрeмa. Пoрeд oвoг зaкoнa, у плaну изрaдa и Зaкoнa o стимулисaњу инвeстициja, кojи je тaкoђe слeдeћи нa днeвнoм рeду зa усвajaњe.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42