СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека
30.03.2020.

Исплата социјалне помоћи у складу са Инструкцијом о начину привремене исплате пензија

Владa Србије усвојила је предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се корисницима права из области борачко - инвалидске заштите, социјалне и заштите породице са децом, који имају навршених 65 и више година живота, та права исплаћују у складу са Инструкцијом о начину привремене исплате пензије,

То важи за сва лица која наведена права примају на текући рачун, службени текући рачун отворен код Банке Поштанска штедионица или путем уплатнице, а немају овлашћена лица за располагање тим средствима.

Инструкцију о привременој исплати пензија можете погледати и преузети овде.

________________________________________________
25.03.2020.

Продужава се исплата права на социјална давања на основу раније донетих решења

Влада Републике Србије, на предлог министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донела је Закључак да се корисницима којима право на исплату социјалних давања истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.
Донети Закључак односи се на новчану социјалну помоћ, додатак за помоћ и негу другог лица, увећани додатак за помоћ и негу другог лица, дечији додатак, накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и на остале накнаде по основу посебне неге детета, по прописима у области социјалне заштите и финансијске подршке породици са децом.

________________________________________________
20.03.2020.

Договорена испорука робе домовима за старе и геронтолошким центрима

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Привредном комором Србије установило је начин за испоруку потребне робе најстаријим грађанима који живе у геронтолошким центрима и домовима за старе, с обзиром да им је забрањено кретање ван установе, као и посете, због ванредног стања.
Привредна комора ће упутити свим установама за смештај најстаријих грађана Инструкцију, којом су јасно дефинисана правила и начини испоруке.

________________________________________________
19.03.2020.

Објављен списак контакт телефона и мејл адреса свих центара за социјални рад у Србији

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у циљу што боље информисаности и комуникације грађана и институција, с обзиром на ванредну ситуацију у земљи, изазвану вирусом SARS – CoV-2 објавило је списак центара за социјални рад, са контакт телефонима и мејл адресама на које грађани могу да се обрате у сваком моменту уколико имају било коју недоумицу, проблем или ситуацију у којој не знају како да најправилније поступе.

Подсећамо, центри за социјални рад су, услед ванредног стања, организовали минимални процес рада, као и рад запослених од куће, те се на фиксне бројеве телефона могу надлежни могу добити до 15:30 часова, а на мобилне у било које доба дана.

Бројеви телефона центара за социјални рад.xls

________________________________________________
19.03.2020.

Омогућен електронски пријем захтева за остваривање права на пензију и осталих права из Фонда ПИО

Фонд ПИО је, у складу са забраном непосредног пријема странака у службеним просторијама, омогућио електронски пријем захтева за остваривање права на пензију и осталих права из ПИО, доставом захтева на мејл адресу e-salter@pio.rs.

Сви обрасци захтева налазе на сајту Фонда (www.pio.rs/Obrasci) и могу се одшампати, попунити и скенирати, а затим доставити на меjл адресу Фонда, заједно са доказима који су потребни за остваривање одређеног права из ПИО, а који су наведени на обрасцу захтева.

Уколико грађани нису у могућности да скенирају захтев и доказе, довољно је да у мејлу наведу следеће податке: име и презиме, адресу пребивалишта или боравишта, ЈМБГ подносиоца захтева (уз захтев за породичну пензију и ЈМБГ умрлог лица), број личне карте, врста захтева, број контакт телефона, мејл адреса, као и начин на који желе да им Фонд достави акт (путем мејла скенирано или поштом).

Детаљнније можете прочитати овде.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42