СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека

Потписан Меморандум разумевању између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Универзитета Сингидунум

15. 05. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Универзитета Сингидунум потписали су Меморандум о разумевању ради успостављања стратешке сарадње у областима од заједничког интереса.
Циљ потписивања Меморандума је да се oмогући ангажовање студената Универзитета на пројектима Министарства, заједничко учествовање на домаћим и међународним донаторским програмима, међусобне консултације, као и остале домаће и међународне активности од заједничког интереса.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је до сада потписало сличне Меморандуме са Универзитетом у Београду, Економским факултетом, Правним факултетом, Факултетом политичких наука и Факултетом организационих наука.

________________________________________________

Стимулације за запослене у Центрима за социјални рад

14. 05. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања након одржаног састанка са директорима 47 центара за социјални рад из целе Србије најавио је стимулације за запослене у Центрима за социјални рад. Изнети су проблеми са којима се запослени у центрима суочавају у свакодневном раду и договорен најефикаснији начин рада на решавању текућих проблема и побољшање услова рада запослених.

________________________________________________

Сарадња Републике Србији са Словачком у циљу унапређења безбедности и здравља на раду

09. 05. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања састао се са амбасадорком Словачке Републике у Србији у ради унапређивања међудржавне сарадње у области безбедности и здравља на раду.
Циљ „Twinning“ пројекта под називом „Подршка и унапређење безбедности и здравља на раду у Републици Србији” јесте припрема законског оквира за увођење посебног осигурања од повреда на раду и професионалних болести ради накнаде штете и јачање капацитета инспекције рада.
У оквиру пројекта стручњаци из Словачке Републике представиће њихов систем осигурања, Радној групи Србије, чији је задатак да припреми Нацрт закона осигурања од повреда на раду и професионалних болести ради накнаде штете.

________________________________________________

Пословна обавеза организација за ОСО

25. 04. 2019.

Подсећамо, да је 30. априла 2019. године последњи рок до којег организације за обавезно социјално осигурање треба да донесу Одлуке о завршним рачунима за 2018. годину, усвоје Извештаје о извршењу финансијских планова за 2018. годину и поднесу их Управи за трезор.
Републички фонд за здравствено осигурање саставља консолидовани извештај о извршењу финансијског плана и доставља га Управи за трезор.
Детаљније можете прочитати у „Буџетском рачуноводству“ бр. 7/19.

________________________________________________

Потписани уговори о наменским трансферима локалним самоуправама

27. 03. 2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић потписао је са представницима 144 локалне самоуправе уговоре о наменским трансферима у вредности од 700 милиона динара. Уговори су потписани на основу Уредбе о наменским трансферима у социјалној заштити од 2016. године, а средства су намењена за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама.
Oвогодишњи обухват јединица локалне самоуправе знатно je већи у поређењу са свим претходним годинама, с обзиром на то да је први пут укључено 19 јединица локалне самоуправе из Аутономне покрајине Косово и Метохија, које су добиле приближно 130 милиона динара. Такође, ове године је у обрачун враћено и 16 јединица локалне самоуправе које прошле године нису добиле средства због ненаменског трошења или непостојања извештаја о трошењу средстава, односно непостојећег или недовољног учешћа буџета јединица локалне самоуправе у финансирању услуга.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42