СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Социјална заштита

„Не дозволи језику да грми, ако ти снага шапуће.”
- Сенека
07.05.2020.

Престанак важења аката донетих у време трајања ванредног стања из делокруга надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Доношењем одлуке о проглашењу престанка ванредног стања, престају да важе акти донети у време трајања ванредног стања на основу члана 200. Устава Републике Србије и Одлуке о проглашењу ванредног стања. Списак аката из делокруга надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који престају да важе престанком ванредног стања прочитајте овде.
» детаљније «

________________________________________________
07.05.2020.

Стара правила за остваривање права из области социјалне заштите након престанка ванредног стања

Захтеви са потребном документацијом за остваривање права по прописима у области финансијске подршке породици са децом подносе се према уобичајеној процедури која је била у примени до почетка ванредног стања преко служби дечије заштите, које припадају општинама или градовима у којима подносилац захтева има пребивалиште, почев од данас.

Такође, захтеви са потребном документацијом за остваривање права по прописима у области социјалне заштите, почев од данас, подносе се према уобичајеној процедури која је била у примени до почетка ванредног стања.

Детаљније прочитајте овде.

________________________________________________
05.05.2020.

У установама социјалне заштите дозвољен пријем ствари корисницима према посебној Инструкцији

У складу са Инструкцијом о пријему и поступању до успостављања повољне епидемиолошке ситуације коју је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутило свим установама социјалне заштите за смештај корисника, корисницима је дозвољено да примају ствари које им шаљу сродници или старатељи.

Oдговорно лице, односно директор установе дужан је да установи процедуру и контролише спровођење пријема, поступања и предаје ствари кориснику, на начин да не угрожава кориснике услуге смештаја, као и да у оквиру извештаја које доставља Министарству извести о доношењу процедуре, њеном спровођењу, као и свим околностима битним за заштиту корисника, а које су проистекле применом ове Инструкције и процедуре коју је донео.

Инструкцију можете преузети овде.

________________________________________________
22.04.2020.

Обавештење о исплати разлике корисницима права утврђених Законом о основним правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавештава да су очекиване исплате разлике корисницима права утврђених Законом о основним правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца на име личне, породичне и увећане породична инвалиднине, додатка за негу и помоћ, ортопедског додатка и накнаде за време незапослености за 2019. годину предвиђене дана 25.04.2020. године.

________________________________________________
21.04.2020.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и УНИЦЕФ у борби против корона вируса

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и директорка УНИЦЕФ-а у Србији одржали су састанак у циљу договора о обезбеђивању боље заштите деце без родитељског старања од вируса COVID – 19.
УНИЦЕФ је обезбедио хигијенске пакете за 19 домова и завода у Србији, чија ће испорука сутра, 22. априла 2020. године, а у току је и процес набавке хигијенских пакета за преко 4.000 хранитељских породица у Србији који ће бити дистрибуирани у наредном периоду.
Министар је подсетио да телефонски сервис за подршку деци, женама и родитељству постоји већ 15 година, те да је и током ванредне ситуације доступан 24 сата, седам дана у недељи. Телефон је доступан на територији Републике Србије, а позив на број 116111 је бесплатан.
Договорено је и да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством за европске интеграције, заједничким пројектом аплицирају за ИПА фондове како би помогли најугроженијим породицама и деци након завршетка ванредног стања.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42