СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Култура

„Кад оцењујем неко уметничко дело, однесем га и ставим поред нечега што је Бог створио, поред дрвета или цвета. Ако је у питању несклад, значи да то није уметност.”
- Марк Шагал

Научни скуп о српском културном простору

17. 05. 2019.

Научни скуп "Српски културни простор: устројство, проблеми, вредности" биће одржан сутра у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду.
Најављене су теме "Српски културни простор: оквири, границе и преплитања", "Српско књижевно премрежавање", "Српски национални идентитет - религијски и секуларни модел", "О суштинским питањима српског културног јединства", "Духовна култура као извор и исходиште српског културног простора”.
На отварању скупа говориће министар културе и информисања, епископ бачки Иринеј и председник Матице српске.
Учешће је најавило више од 60 учесника, између осталих академици Матија Бећковић, Миро Вуксановић, Василије Крестић, Милован Данојлић, професори Славко Гордић, Мило Ломпар, Милош Ковачевић, Вељко Брборић, Ђорђе Трифуновић, Љубомирка Кркљуш, Слободан Владушић и други.

________________________________________________

Српски филмови на 72. Филмском фестивалу у Кану

17. 05. 2019.

Омнибусом од пет кратких филмова, које је подржао и Филмски центар Србије, свечано је отворен програм 72. Међународног филмског фестивала у Кану „15 ДАНА АУТОРА”. Пет аутора из региона и пет аутора из света, радило је на омнибус филму насталом у оквиру пројекта „Југоисточна европска фабрика”. Представница Србије Маша Шаровић, заједно са израелском колегиницом Шарон Енгелхарт, режирала је причу „У твојим рукама”. Нови филмски пројекат сценаристкиње и редитељке Маје Милош „Пукотина у леду” изборио се за место међу 15 одабраних пројеката који чине понуду интегралног дела фестивала у Кану „Атеље”.

________________________________________________

Почео Фестивал хорова деце и младих

16. 05. 2019.

Тродневни Осми регионални Фестивал хорова деце и младих – ФЕДЕХО одржава се у Дечјем културном центру Београда. Хорови се такмиче у две старосне категорије. Своје програме изводи седам хорова у обе категорије – из Краљева, Београда, Батајнице, Земуна, Бачке Тополе, Параћина и Куле, док се очекују наступи још тринаест хорова. Свечана додела награда биће организована у суботу 18 маја.

________________________________________________

Обележавање 68 година ансамбла "Коло"

14. 05. 2019.

Ансамбл народних игара и песама Србије "Коло" одржаће 15. маја на Великој сцени Народног музеја концерт традиционалног певања и свирања чиме ће обележити 68 година рада.
За ту прилику припремљен је програм којим ће се на уметнички начин „прошетати“ кроз богату историју рада Ансамбла, представљајући кореографска дела која су обележила скоро седам деценија постојања.

________________________________________________

Свечано отворен Павиљон Србије на Бијеналу савремене уметности у Венецији

10. 05. 2019.

Павиљон Србије на 58. Међународној изложби савремене уметности – Бијеналу у Венецији, са изложбом Ђорђа Озболта „Повратак губитка меморије”, отворен је на острву Света Јелена у „Ђардини”-ма. На Бијеналу у Венецији, које траје до 24. новембра, биће представљено 90 националних павиљона, а за централну изложбу уметнички директор одабрао је 79 уметника из целог света. Озболт својом поставком, коју чине мурал, слике и скулптуре, одговара на задату тему „Да живите у занимљивим временима”.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42