СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Просвета

„Стећи знање исто је као ставити у џеп драги камен”
- монголска

Представљени резултати пројекта „Безбедан интернет за целу породицу“

17. 05. 2019.

На конференцији „Деца и интернет – паметно од почетка“ представљени су резултати пројекта „Безбедан интернет за целу породицу“ који су показали да је 50 одсто учесника (родитеља, васпитача и учитеља) значајно напредовало у нивоу дигиталних знања и вештина.
Резултати спроведених активности говоре о томе да су васпитачи имали највећу корист од реализације овог пројекта, а да су заједно са родитељима и учитељима највише научили о заштити од злоупотреба у дигиталном свету и безбедном понашању деце на интернету.
Пројекат „Безбедан интернет за целу породицу“ покренули су УНИЦЕФ и Теленор, а спроводе га Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Ужички центар за права детета.
Циљ пројекта је информисање и пружање подршке деци предшколског и млађег школског узраста да безбедно и конструктивно користе дигиталне уређаје и интернет.

________________________________________________

Јавни позив за чланове радних група за израду испитних материјала у оквиру Пројекта државне матуре

16. 05. 2019.

Пројекат „Унапређење квалитета образовања кроз увођење испита на крају средњег образовања“ упућује позив свим заинтересованим лицима, са одговарајућим образовањем и радним искуством у струци, да се пријаве на Јавни позив за чланове радних група за израду испитних материјала у оквиру припрема за спровођење завршних испита 2019/2020. године и опште, стручне и уметничке матуре 2020/2021. године.

Комплетан текст Јавног позива са прилозима за општу и уметничку матуру преузмите ОВДЕ.

Комплетан текст Јавног позива са прилозима за стручну матуру и завршни испит преузмите ОВДЕ.

Крајњи рок за пријаву која се попуњава електронски је 26.05.2019.

________________________________________________

Универзитет у Београду спреман да прими 15.000 бруцоша

16. 05. 2019.

Универзитет у Београду на основним студијама могао би ове године да школује више од 15.000 бруцоша, од тога скоро 10.000 на буџету. Ове године биће мање бруцоша, због неповољне демографске слике. Повећање интересовања постоји у области ИТ-а и неких нових студијских програма, док за остале области влада слично интересовање као претходних година.
Влада Србије ће наредне недеље донети коначну одлуку о томе колико ће се бруцоша школовати о трошку државе на свим државним унивезитетима.

________________________________________________

Сарадња Србије и Француске у области образовања

14. 05. 2019.

Сарадња Србије и Француске у области образовања и заступљености француског језика у школама у Србији тема је одржаног састанка министра просвете, науке и технолошког развоја Србије са амбасадором Француске.
Истакнуто је да Србија инсистира на квалитетним моделима учења и да билингуална одељења, осим у гимназијама, постоје и у средњим стручним школама, те да је постала важан научни партнер Француске, што је и потврђено придруженим чланством Међународној организацији Франкофоније.
Амбасадор Француске честитао је Србији на пријему у пуноправно чланство Церна, као и на пуноправном учешћу у програму Еразмус плус.

________________________________________________

Увођење кратких програма студија

14. 05. 2019.

Национални савет за високо образовање донео је Правилник о организацији, спровођењу и издавању сертификата за кратке програме студија, који је ових дана ступио на снагу и на основу кога ће Србија у 2020. добити прве стручњаке са завршеним кратким програмима студија (300 до 600 часова наставе), у трајању до 18 месеци. Циљ увођења кратких програма у образовни систем је да се у кратком периоду омогући ефикасно образовање и обука стручњака за конкретан посао, који по нивоу компетенција и сложености одговара високом образовању, према исказаној потреби послодавца. Полазник на крају стиче сертификат са описом посла за који је оспособљен и компетенцијама. Програми немају обавезу акредитације, већ се уводе смернице, које доноси нови правилник. Кратки програм студија може да упише свако ко има завршену четворогодишњу средњу школу и жели да се усаврши у некој области.

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42