СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ!
Правна   редакција
 011/ 3036-532
Економска   редакција
 011/ 3036-531  
Софтвер
  011/2632-743
Продаја и   претплата
  011/361-48-58   011/361-51-00  
Специфичности буџетских корисника
 

Омладина и спорт

„Кад су заједно љубав према послу и умеће, очекујте генијално дело.”

Програми за запошљавање младих

02. 02. 2017.

Новосадска филијала Националне службе за запошљавање (НСЗ) саопштила је да је у Новом Саду тренутно више од 21.000 незапослених. Шансу да се након завршетка студија запосле, и стекну прва радна искуства, младима ће ове године омогућити и нови пројекти у страним компанијама, као и Национална служба за запошљавање. Програм запошљавања приправника под називом „200 младих лидера” је велики пројекат Компаније „Универекспорт” који је започет ове године. Трајаће осам година са циљем да се до 2025. створи 200 нових радних места.

Универекспорт има програм намењен приправницима, а таква шанса пружа се и ангажовањем младих који су на евиденцији Националне службе за запошљавање. Све информације о потребној документацији и роковима биће доступне на сајтовима Националне службе за запошљавање и Града Новог Сада из чијег буџета је за стручну праксу и приправништво ове године планирано 135 милиона динара.

________________________________________________

Донет Правилник о условима и начину доделе буџетских средстава за финансирање потреба и интереса младих на територији Aутономне покрајине Војводине

31. 01. 2017.

Правилником о условима и начину доделе буџетских средстава за финансирање потреба и интереса младих на територији Aутономне покрајине Војводине уређују се услови и начин доделе средстава, односно одобрења пројеката за остваривање потреба и интереса младих на територији АПВ, утврђују се субјекти који могу подносити предлоге пројеката, изглед и садржина предлога пројеката и документација која се уз предлог подноси, као и начин одлучивања о предложеним пројектима и друга питања значајна за реализацију одобрених пројеката.
» детаљније «

________________________________________________

Финале инжењерског такмичења младих

05. 08. 2016.

Европско финале Бест инжењеринг такмичења EBEC FINAL, одржаће се 10. августа у згради Техничког факултета у Београду.
За титулу победника надмеће се 120 најбољих младих инжењера из целе Европе. Ово такмичење се организује као део програма „Београдских дана инжењера“ са циљем да студенти техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду искажу своје вештине и способности у две категорије – тимском дизајну и студији случаја.

________________________________________________

Донета Уредба о Националном програму за унапређење развоја у раном детињству

08. 03. 2016.

Влада је донела УРЕДБУ о Националном програму за унапређење развоја у раном детињству , која је објављена у Сл. гл. РС, бр. 22/16, од 4.03.2016. године, са ступањем на снагу 12. марта 2016. године. Овом уредбом утврђује се Национални програм за унапређење развоја у раном детињству којим се обухватају активности на промоцији, заштити и унапређењу раног развоја детета у првим годинама живота. Активности на унапређењу и очувању здравља спроводе се по Националном програму, који садржи утврђени циљ, активности и очекивани резултат. Национални програм одштампан је уз ову уредбу и чини њен саставни део.

________________________________________________

Закон о спорту ступио на снагу

29. 02. 2016.

Закон о спорту, који је Скупштина Србије усвојила 4.2.2016. ступио је на снагу 16.2.2016. Он, поред осталог, предвиђа и то да спорт не буде привилегија само богатих већ доступан свим грађанима, бесплатне здравствене прегледе за децу од 6 до 14 година, да чланарина у спортским клубовима не може бити већа од 10% просечне зараде у Србији...

________________________________________________

Обука за израду програма развоја спорта на локалу

09. 11. 2015.

Локалне самоуправе би требало да донесу програм развоја спорта у својим срединама, усаглашен са националном Стратегијом, саопштено је у Министарству омладине и спорта. На отварању треће по реду обуке "Планирање и спровођење Програма развоја спорта у јединицама локалне самоуправе" истакнуто је да ће се програмски буџет локалне самоуправе ослањати на тај програм и зато је важно да буде урађен добро и квалитетно.

________________________________________________

Услови и начин доделе буџетских средстава за финансирање потреба и интереса младих у 2015. години

10. 03. 2015.

Одлука о условима и начину доделе буџетских средстава за финансирање потреба и интереса младих у 2015. години донесена је у циљу уређења услова и начина доделе средстава односно одобрења пројеката за остваривање потреба и интереса младих на подручју АПВ у 2015. години, одређивања субјеката који могу подносити предлоге пројеката, изглед и садржина предлога пројеката и документације која се уз предлог подноси, одлучивање о предложеним пројектима, одобреним пројектима и другим питањима од значаја за реализацију одобрених програма и пројеката.
» детаљније «

________________________________________________

Усвојена Национална стратегија за младе до 2025. године

27. 02. 2015.

Влада Републике Србије усвојила је Националну стратегију за младе до 2025. године, при чему је стратешки циљ овог документа усмерен на отварање могућности за веће запошљавање и развој предузетништва за младе.
» детаљније «

________________________________________________

Омладина у Србији заслужује једнаке стартне позиције

17. 10. 2014.

Државни секретар Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије Ненад Боровчанин истакао је да млади у Србији заслужују боље шансе и једнаке стартне позиције, док је на њима да граде лични и друштвени успех према својим интересовањима и способностима.
» детаљније «

________________________________________________

Промовисање спорта од великог значаја за здравље нације

13. 10. 2014.

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић поручио је да су омасовљавање рекреације и подстицање свих грађана Србије на бављење спортом од највећег значаја за здравље нације. Удовичић је указао на то да су спорт и рекреација носиоци правих вредности и једна од основних претпоставки здравог живота, и додао да се истрајност, тимски дух и осећај за фер плеј гради када се деца баве спортом од најмлађих дана.
» детаљније «

________________________________________________

Усвојен Предлог закона о спречавању допинга у спорту

25. 09. 2014.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о спречавању допинга у спорту, који је усклађен са међународним прописима и новим Светским антидопинг кодексом који ступа на снагу наредне године. То ће нашим спортистима омогућити несметано учествовање на великим међународним такмичењима, будући да спортисти из земаља које не ускладе своја антидопинг правила са одредбама Светског кодекса неће имати право учешћа.
» детаљније «

________________________________________________

Напредак омладинске политике у Србији

15. 09. 2014.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Ненад Боровчанин разговарао је са делегацијом међународних стручњака који бораве у Србији са циљем евалуације стања и давања препорука за даљи напредак у области омладинске политике. Боровчанин је на састанку, одржаном у просторијама ресорног министарства, указао на то да ово министарство посвећује велику пажњу сарадњи са Саветом Европе, о чему говоре бројни заједнички организовани скупови.
» детаљније «

________________________________________________

Неопходна модернизација целокупног система спорта

28. 08. 2014.

Министарство омладине и спорта саопштило је медијима да Национална стратегија за развој спорта за период до 2018. године (даље Стратегија) поставља циљеве и ствара чврсту основу за будућност спорта у Србији. На јавној расправи о Предлогу стратегије у Новом Саду истакнуто је да су тим документом дефинисани развојни циљеви српског спорта у средњорочном периоду.
» детаљније «

________________________________________________

Министарство омладине и спорта представило Предлог националне стратегије за развој спорта за период до 2018. године

20. 08. 2014.

Министарство омладине и спорта представило је на јавној расправи у Сомбору Предлог националне стратегије за развој спорта за период до 2018. године. Том приликом истакнуто је да су Предлогом дефинисани развојни циљеви српског спорта у средњорочном периоду са циљем да се до 2018. године обезбеди широка доступност спорта за све генерације, унапреде дечји, школски и универзитетски спорт, настави развој спортске инфраструктуре и подигне број врхунских спортских достигнућа.
» детаљније «

________________________________________________

Национална стратегија за младе до краја године

12. 08. 2014.

Министарство омладине и спорта оценило је да би требало створити услове да млади добију посао јер је то предуслов да се осамостале, заснују породице, организују слободно време и уживају у младости попут њихових вршњака из земаља ЕУ. Из Министарства су указали на значај Националне стратегије за младе, која ће, у сарадњи државе и омладине, а пре свега са Кровном организацијом младих Србије, бити урађена до краја године. Представници Министарства најавили су данас у Нишу, поводом обележавања Међународног дана младих, да ће запошљавање ове категорије становништва бити у фокусу активности.
» детаљније «

________________________________________________

Старије странице 1|2|3|4|5|  Још резултата  

Е-пошта | Мапа сајта | Насловна страна | Вебмастер
_______________________________________________________________________

© 2006 НИП „Образовни информатор“ - предузеће за издавачку делатност.
Београд, Цара Лазара 5A, Тел/факс: 011/3286-489, 328-65-42